Vouvray wijnen


 


» Hier meer...

 


» Hier meer...
 
VOUVRAY.

Vouvray is een gemeente in de Indre-et-Loire in Midden-Frankrijk.

De Loire-valley rond de langste rivier in Frankrijk, en omvat de meest benamingen in een klassieke wijnstreek. Bij de oostelijke rand ligt de stad Tours, en alleen aan de oostzijde, de stad van Vouvray. Vouvray is bekend om haar witte Chenin Blanc wijn, genaamd treffend "Vouvray". Deze wijnen zijn gemaakt van 100% van de Chenin Blanc druif.


Wijnen uit de Franse gemeente van Vouvray naar het oosten van Tours zijn gemaakt in een brede waaier van stijlen uit de Chenin Blanc druif. Crus in de Loire zijn zeer variabel, maar in de beste jaren Vouvray kan produceren stijlvolle en zeer lange levensduur witte wijnen.

Er zijn zeven steden in deze appellatie, die valt in de Touraine district van de Loire. De Vouvray appellation werd pas opgericht in 1936, hoewel de kloosters werkten met wijn voor centureis vóór die tijd. Merk op dat Chenin blanc wijnen in de andere delen van de wereld worden genoemd slechts Chenin blanc.


VOUVRAY mousserende AOC en Vouvray Petillant AOC zijn zowel via methode champenoise
"Vouvray - beroemde witte Touraine, uitsluitend uit de Chenin Blanc, op het gebied van acht gemeenten in de vallei van de Loire direct ten oosten van Tours geproduceerd: Vouvray, Rochecorbon, VERNOU, Sainte Radegonde, Chancay, NOIZAY, Reugny en een deel van Parcay - Meslay. Vouvray kan variëren afhankelijk van het oogstjaar en kelder behandeling. Het kan worden fruitig, zeer droog (sec) en iets taart of intense kleur en fruit en halbtrocken (demi-sec) of volledig, goud en moelleux (zoete) als een Sauternes, kan hij licht, smakelijk en mousserende (petillant), maar ook - meest-schuimen (schuimwijn), en daarna is hij tot de beste mousserende wijn van Frankrijk. Samen op St. 100.000 en meer worden geproduceerd, en het is heel goed te doen, het label van het type van de wijn en de producent te worden beschouwd zeer zorgvuldig. Als de toonaangevende producenten Marc Bredif, Poniatowski, Huet, Jarry, Chateau Montcontour de in Vouvray"

VOUVRAY droge (sec), off-droog (Tendre), semi-sweet (demi-sec), zoete (moelleux), mousserende (pétillant

Vouvray kan sterk worden beïnvloed door terroir, of de samenstelling van de bodem van de druif wordt geteeld inch Deze klei uit de bodem zou kunnen zijn naar een fruitige smaak, terwijl die op perruches (hardvochtig klei) bodem kan smaak meer van mineralen. Vouvray is meestal dronken jongeren, binnen 6 maanden na de botteling, ongeveer 3 jaar vanaf wanneer de druiven zijn geplukt. Echter, fijn jaar Vouvray zijn bekend met vorig jaar tot 100 in uitstekende staat.

"Vouvray, Loire, wijngaarden en heuvels".
Het is het best bekend voor zijn productie van witte wijn, waaronder enkele van de beste beoordeeld in Frankrijk.

VOUVRAY neigt naar een zoete smaak, maar droog, opnieuw getroffen door waar het wordt geteeld. Typische smaken bevatten citroen, fruit en mineralen. Sommige VOUVRAY wijnen hebben aroma's van appelen en peren. De rijkere stijl van Vouvray heet moelleux. Moelleux neigt naar een meer zuivere gouden kleur en heeft aroma's van honing, karamel en pruimen.

Coordonnées :


VOUVRAY gaat heel goed met schelpdieren, kreeften, garnalen, en zeevruchten. Opgemerkt dient te worden gedronken op ongeveer 47f - dwz gewoon warmer dan koelkast temperatuur. Vouvray is meestal dronken binnen 2 jaar van haar vrijlating.